Pris för flyttfirma i Stockholm

Det finns många faktorer som spelar in när man talar om pris för flyttfirma i Stockholm. Mycket beror på hur många kartonger och möbler det är som ska flyttas, men även hur lång tid flytten kommer att ta. I denna text får du läsa mer om priser för att anlita en flyttfirma och hur man hittar ett företag som är seriöst.

Varierande priser för flyttfirmor

Alla flyttfirmor har sina egna priser och därför är det svårt att sätta en exakt summan på vad en flyttfirma kan kosta. En flyttfirma kan hjälpa till med mer än att bara lasta och förflytta dina saker, t.ex. hjälpa med med packning, förse kunden med kartonger och se till så att boendet blir ordentligt städat.

Hur mycket din flytt kommer att kosta beror alltså på hur mycket du behöver ha hjälp med, men också den tid som företaget kommer att behöva lägga ner på ditt hem och hur många personer som krävs för just din flytt. Det bästa sättet för att hitta rätt pris är att be om offerter från företag som du tycker verkar intressanta.

Anlita flyttfirma i Stockholm

Generellt sett så är saker och tjänster dyrare i större städer än vad de är längre ut i landet. Ett ungefärligt pris för flyttfirma i Stockholm ligger på cirka 140 kronor per kvadratmeter innan RUT och 70 kronor efter RUT. I detta pris ska självklart lastbil även ingå, eftersom själva frakten är den främsta anledning till att människor tar hjälp av en professionell flyttfirma. Det finns även företag som tar pris per timme och då kan priset hamna någonstans mellan 250-500 kronor innan RUT och inklusive lastbil.

När du har hittat ett pris för flyttfirma i Stockholm som ger dig en riktigt bra deal är det dags att komma igång med själva bokningen. För att priset ska bli så korrekt som möjligt är det viktigt att du lämnar all information som kan påverka hur lång tid jobbet kan ta. Hör dig för med firman så att det finns bra och goda försäkringar, eftersom även ett proffs kan råka orsaka skador och även att all personal är försäkrad.

Många faktorer påverkar priset

Förr var det inte lika vanligt att ta hjälp vid en flytt som det är idag. Människor vill mer än gärna slippa de jobbiga bitar som en flytt bär med sig och väljer istället att anlita en professionell firma. När du söker efter pris för flyttfirma i Stockholm kommer du se att beloppen varierar väldigt kraftigt. Hur mycket just din flytt kommer att kosta beror på hur stort du bor, hur lång tid flytten kommer att ta och om du har beställd flyttstädning, hur smutsig ditt hem är.